Célunk

Köszöntünk mindenkit az oldalon!
Büszkén mutatjuk be a budapestcilvil szervezetet, mely azért jött létre, hogy programokkal és tájékoztató jelleggel mutassa be a nagyközönségnek fővárosunknak azt az oldalát, mely segítségért kiált. Ismerkedjenek meg a mi általunk javasolt környezetvédelmi módszerekkel, stb., hogy egy boldogabb, egészségesebb városban élhessünk!

2011. március 8., kedd

Dohányzási tilalom

Február 6-án lépett érvénybe az a korlátozás, mely akár 50 000 forintos bírsággal is büntetheti azokat, akik a BKV megállókban rágyújtanak. Az autóbuszok, a villamosok, a trolibuszok, a fogas-kerekű, a sikló, a libegő és a HÉV megállóiban és környékükön ötezer figyelmeztető táblát helyeztek ki az elmúlt hónapban. Korábban már betiltották a játszótereken és környékükön, valamint az aluljárókban is a dohányzást.
"Egy füstös bárban, szórakozóhelyen eltöltött két óra annyit jelent, mintha négy szál cigarettát szívott volna el a nemdohányzó ember."(http://color.oefi.hu/) Ezt olvashatjuk az interneten és emiatt az úgynevezett passzív dohányzás miatt hal meg 100 közül 1 ember. Ha egy ember dohányos közelében tartózkodik, akaratlanul is belélegzi a cigaretta, pipa vagy szivar által be nem szívott, vagy a dohányos által kifújt füstöt, így nikotin kerül a szervezetébe, mely tüdőrákhoz is vezethet. A nem dohányzók jelentős hányadánál szem-irritációt, fejfájást, köhögést, orrtüneteket vált ki, és súlyos allergiás rohamokat okozhat a légúti allergiában szenvedő egyéneknél.
A mostani szigorítások remélhetőleg meghozzák az eredményt és az átlag utcai járókelők kevesebb hányada fogja megszenvedni dohányzók akaratlan hibáit.

(Forrás: fn.hu, color.oefi.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése