Célunk

Köszöntünk mindenkit az oldalon!
Büszkén mutatjuk be a budapestcilvil szervezetet, mely azért jött létre, hogy programokkal és tájékoztató jelleggel mutassa be a nagyközönségnek fővárosunknak azt az oldalát, mely segítségért kiált. Ismerkedjenek meg a mi általunk javasolt környezetvédelmi módszerekkel, stb., hogy egy boldogabb, egészségesebb városban élhessünk!

2011. március 18., péntek

Pénzmegvonás a nemzeti parkoktól

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/f/f1/Igazg_mukod.jpg/250px-Igazg_mukod.jpgA minap kiszivárgott hírek szerint a kormány 2011-től mintegy 40% támogatást vonna meg a nemzeti parkoktól, így ellehetetlenítve a normális természetvédelmi munkát. A parkok dolgozóinak nagy részét el kellene bocsájtani, valamint a védett területeken zajló szabálysértéseket 2011-től nem lehet majd megszüntetni. Ennyi pénz megvonása tulajdonképpen megszünteti a természet állami szintű védelmét.
A nemzeti parkok Magyarország egyik legértékesebb örökségét kezelik, és meghatározó szerepet játszanak abban, mit hagyunk az utánunk jövő nemzedékeknek, a kormányt azonban ez láthatóan egyáltalán nem érdekli - mondta az LMP. Az ökopárt arra kéri a kormányt, hogy vessék el a parkokat sújtó tervtől és gondoskodjon a hazai természetvédelem körülményeiről továbbra is.
Ez ügyben már meg is kezdődött a tiltakozás több civil szervezet részéről is. A Levegő Munkacsoport, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország döbbenetesnek tartja, hogy a nemzeti parkok költségvetésének több mint 40 százalékát tervezik zárolni és ezek mellett a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségeknél is az átlagosnál jelentősebb forráselvonást helyeztek kilátásba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése